fbpx
Begijnhof Hotel**** Leuven

Jouw gids voor de Leuven Bierweekends!

Wie Leuven zegt, zegt Stella Artois. Maar wist je dat er op het Leuvense grondgebied ook tal van kleinere, minder bekende brouwerijen te vinden zijn? Bier brouwen en proeven zit namelijk diep ingebakken in de cultuur van deze prachtige stad. Om dit te vieren, worden in april 2019 de Leuven Bierweekends georganiseerd! 

In deze gids zal je alle informatie vinden die je nodig hebt om van deze weekends een bier-lijk succes te maken! 

13-14/04: Leuven Innovation Beer Festival
19-20/04: Food & Hops
27-28/04: Zythos Beer Festival

 


13-14/04: Leuven Innovation
Beer Festival

(c) Tim Buelens

16 verschillende innovatieve brouwerijen van over de hele wereld komen samen op 13 en 14 april om te brainstormen, te creëren, en vooral om te proeven. Namen als MONYO Brewing Company (Hongarije), Dancing Camel Brewery (Israël) en het West-Vlaamse Siphon Brewing staan al op de affiche. Onze favoriet is Bøgedal Brew uit Denemarken, die hun bier ‘all-gravity‘ brouwen, AKA zonder gebruik van pompen. Dat resulteert in een heerlijk rijk biertje met veel natuurlijke suikers, een aanrader dus! 

 

Praktisch

Het LIBF wordt georganiseerd door Hof Ten Dormaal en vindt plaats in Brouwerij De Hoorn, de geboorteplaats van Stella Artois. 

Tickets variëren van €25 tot €50, en je kan je tickets boeken via hun website. In de prijs zit een festival glas en tokens om bieren mee te proeven.

 

Brouwerij De Hoorn - (c) Filip Dujardin

***TIP: Parkeren in het centrum van Leuven kan al eens lastig zijn. Creëer een zorgeloos weekend en boek een overnachting in het Begijnhof Hotel. Je rijdt rechtstreeks vanaf de Leuvense ring onze parking op, en je hebt geen nood meer aan een BOB!


19-20/04: Food & Hops

Bier smaakt het beste als het vergezeld wordt met een smakelijk gerecht dat het allerbeste uit beide naar boven haalt. Vertrekkend vanuit deze filosofie brengt Food & Hops het beste wat Leuven te bieden heeft op het gebied van bier, gastronomie en ambacht samen. Gerechten bereid door topchefs Bart Tastenhoye (Taste), Toon Dierickx (Arenberg) en Bram Verbeken (Gastrobar Hop) worden gepaird met een exclusief craftbeer. Smullen maar!!

Voor 20 euro per persoon kan je daarnaast ook nog aansluiten bij een van de volgende workshops:

  • Slagerij Rondou - Zelf worsten draaien
  • De Walvis - Oesterpairing
  • Kaasambacht Elsen - Kaas Degustatie
  • Dr Beer - Creatief Bierproeven door Jeroen Peeters
  • Antidoot Wilde Fermenten - Kijkje in het brouwproces
  • Tapcursus Stella door Janik Deryt

Praktisch

Food & Hops vindt plaats in het Comeniusgebouw op de Tiensevest en is gratis toegankelijk, maar betalend als je wilt smullen van al het lekkers dat wordt voorgeschoteld. Voor 3 euro krijg je een proefglaasje en voor €21 koop je een Food & Hops Kaart, waarmee je van drie heerlijke gerechten kunt gerechten genieten. 

Voor meer info en tickets bezoek je de website van Visit Leuven.

***TIP: Ook in het Begijnhof Hotel is er de mogelijkheid om te genieten van heerlijk eten en smakelijke biertjes. Ontdek onze Foodbar Ten Hove en ons Foodsharing Concept!


27-28/04: Zythos Beer Festival

Het Zythos Bierfestival is het walhalla voor bierliefhebbers; 88 standen, meer dan 100 brouwerijen en bierfirma’s en meer dan 500 bieren om van hartelust van te proeven. Met een proefglas van 10cl baan je je een weg tussen al het moois dat de Belgische biercultuur te bieden heeft. Hongertje? Rust dan even uit de foodcorner, waar je na een snelle hap weer met een volle maag op weg kan. 

 

Praktisch

 ZBF zal plaatsvinden in de Brabanthal, maar vanaf het station Leuven zullen er ook pendelbussen worden ingezet. Parkeren kan echter ook rechtstreeks bij de locatie, maar zorg wel voor een verantwoordelijke bestuurder. 
 
Toegang is ook hier gratis, maar je bent wel verplicht om een ‘starterspakket’ aan te schaffen indien je wilt degusteren. Dat pakket bestaat uit een proefglas en 8 jetons en kost €20 (in vvk: €15). Meer info vind je op de website van het ZBF.

 

***TIP: Maak je bezoek aan het Zythos Bier Festival helemaal compleet met ons bierarrangement, en ontdek de historische brouwerij van de Domus!

pexels-photo-236287
Winter-Restaurant-Leuven
M gevel straatkant
Paste your AdWords Remarketing code here