FAQ

Beste Gast,

Voor uw comfort hebben wij deze FAQ’s samengesteld met informatie over ons hotel, onze diensten en onze voorwaarden. Indien u vragen heeft of andere informatie wenst, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met de receptie.

De receptie is 24 uur per dag bereikbaar.

Wij wensen u een prettig verblijf toe en hopen u in de toekomst (opnieuw) te mogen verwelkomen.

Ik heb een vraag over:

Hotel Informatie

Begijnhof Hotel BVBA
Tervuursevest 70
3000 Leuven

BTW: BE0434.903.854

E-mail info@bchotel.be
Tel +32 16 29 10 10
Fax +32 16 29 10 22
Website www.bchotel.be

Bereikbaarheid

RINGBUS

In Leuven is er de ‘Ringbus 600’ & ‘Ringbus 601’ die de hele dag om de 10 minuten de ring van Leuven rond rijdt. U kan dan afstappen aan de halte “Sportcentrum’ bij de Carrefour supermarkt.

Daar gaat u dan de voetgangerstunnel in om aan de overkant van de weg weer uit te komen. Dan gaat u links over de rivier en slaat u het eerste straatje links in waar u een zuil met de naam van ons hotel op ziet staan. Let wel: de ringbussen rijden enkel op weekdagen tussen 06u00 en 19u50.

BUS 1 OF 2

Bij het station ziet u de bushalte van De Lijn waar u bus 1 of 2 neemt tot aan de Naamsepoort. U zal dan wanneer u afgestapt bent het bord van “Delhaize” zien en steekt vervolgens bij het verkeerslicht het kruispunt over en dan ziet u de “Pizza Hut”.

Daarna wandelt u langs het Q8 tankstation en het restaurant “Waaiberg” waarna u rechts een klein straatje ziet. U volgt dit straatje en zo komt u vanzelf bij ons hotel. TIP: Wanneer u over de rivier wandelt bent u te ver!

BRUSSEL – BEGIJNHOF HOTEL

Wanneer u Brussel verlaat neemt u de E40 snelweg richting Luik. U blijft deze volgen tot u op een bepaald moment de afrit E314 Leuven-Hasselt-Genk ziet.

Neem vervolgens de afrit 15 Leuven en voeg in op de N264 Koning Boudewijnlaan (u komt voorbij bedrijven als Option en IMEC). Aan de 4e verkeerslichten gaat u rechtsaf en voegt u in op de Tervuursevest, u bent nu op de ring rond Leuven (u ziet rechts een Carrefour supermarkt). Bij de eerstvolgende verkeerslichten sorteert u uiterst links voor om een U-bocht te maken zodat u in de andere richting op de ring rondt Leuven rijdt. U bent nog steeds op de Tervuursevest. U ziet vervolgens een Q8 tankstation en vervolgens een restaurant ‘Waaiberg’. Vlak na het restaurant rijdt u het straatje rechts in. U zal een blauw bord met info over K.U.Leuven zien en een hoge reclamezuil van ons hotel met de tijd en temperatuur op vermeldt. Let op: als u over het water rijdt bent u te ver en moet u onder de brug linksomkeer maken.

2 adressen: Ons hotel heeft 2 adressen, namelijk: Groot Begijnhof 15, B-3000 Leuven en Tervuursevest 70, B-3000 Leuven. Als u met de auto komt en “Groot Begijnhof 15” ingeeft in uw gps, dan komt u niet bij de hotelparking uit, maar aan de zijkant van het Groot-Begijnhof. Dit gebied is echter autovrij, waardoor u niet tot aan het hotel kan geraken. Enkel voor fietsers en wandelaars is “Groot Begijnhof 15” correct. Voor de GPS of routeplanner adviseren wij daarom “Tervuursevest 70” aan te houden.

Parking

Ons hotel beschikt over een openlucht betaalparking die onder permanente camerabewaking staat. Hiervoor wordt een supplement van € 12 per wagen per nacht aangerekend. Deze parking is juist langs het hotel gelegen en is makkelijk bereikbaar via de slagboom die automatisch opent bij het oprijden. Om de parking te verlaten heeft u een code nodig. Deze code wijzigt dagelijks om 14u en is steeds aan receptie balie te verkrijgen (na betaling). Gasten die uitchecken, verzoeken we om voor 14u de parking te verlaten. Immers na 14u wordt een nieuwe standplaats in rekening gebracht. Indien u meer dan één plaats in beslag neemt, zal deze extra plaats ook in rekening gebracht worden (bv. vrachtwagen, aanhangwagen of u staat verkeerd geparkeerd).

Reserveren voor de parking, is op voorhand niet nodig, plaats is er volgens beschikbaarheid.

Tourbussen kunnen gratis parkeren op parking Bodart. Zie plannetje van Bodart parking – De bus kan stoppen voor het hotel om gasten op en af te laten. Vervolgens kan de bus zich parkeren op de gratis parking ‘Bodart’. Deze parking (onbewaakt maar veilig en veel gebruikt door tourbussen) is gelegen op 1 minuut rijafstand en +/- 15 minuten wandelafstand.

PARKING FACULTY CLUB (ONZE BUUR)

Bij Faculty Club heeft u een code nodig om gebruik te kunnen maken van hun gratis parking. Voor meer informatie omtrent de parking van Faculty Club kunt u rechtstreeks contact op nemen met hen, dit kunt u doen op het nummer; 00 32(0) 16 32 95 00 of via e-mail; info@facultyclub.be. Indien u te gast bent bij de Faculty Club en in het hotel logeert kunt u ook daar parkeren.

Onze Bankgegevens

Naam bank : KBC Bank
Adres bank : Martelarenplein 22
B-3000 Leuven
Rekeningnummer : 736-4036060-51
BIC/swift code : KRED BE BB
IBAN-nummer : BE 75 7364 0360 6051
BTW-nummer : BE 0434.903.854

Reservaties

Alle reservaties dienen schriftelijk worden bevestigd met vermelding van de kredietkaartgegevens, dit kan hetzij via mail of door middel van online booking op onze website (of die van derden). Telefonisch nemen we geen boekingen aan.

Prijzen

De reservatie wordt gefactureerd tegen de prijzen en voorwaarden zoals die op datum van de bevestiging van de betrokken reservatie van kracht zijn. Alle prijzen worden getoond inclusief btw en andere belastingen zijn betaalbaar in EURO. De prijzen kunnen eenzijdig, en zonder voorafgaande kennisgeving, worden gewijzigd naar aanleiding van maatregelen van managementbeslissing of van overheidswege, met inbegrip van gewijzigde belastingen.

Op alle overnachtingen geldt een city taks van €1,00,- per persoon.

Groepstarieven gelden enkel bij gelijktijdige boeking van minimum 10 kamers . Indien dit aantal op de dag van aankomst niet wordt bereikt, zullen de standaardkamertarieven geldend op dat ogenblik onverlet van toepassing worden.

Betalingsvoorwaarden

Alle facturen zijn te betalen binnen de 15 dagen na de factuurdatum.

De facturen dienen binnen de 8 dagen na factuurdatum per aangetekend schrijven te worden geprotesteerd. Zo niet worden zij geacht aanvaard te zijn.

Bij laattijdige betaling wordt van rechtswege en zonder enige voorafgaande ingebrekestelling een verwijlintrest van 1 % op per maand, te rekenen vanaf de factuurdatum. In dat geval is bijkomend van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling een forfaitaire vergoeding verschuldigd ten belope van 10% van het factuurbedrag met een minimum van 100 EUR als schadebeding.

Bij vertraging van betaling behoudt het Begijnhof Hotel zich het recht voor om zonder voorafgaande ingebrekestelling met onmiddellijke ingang alle nog uit te voeren overeenkomsten te verbreken en de uitvoering van lopende overeenkomsten stop te zetten.

Bij het uitchecken kunt u cash betalen of met een bank/kredietkaart. Wij aanvaarden Maestro, Visa, American Express en Eurocard/Mastercard. Facturatie van de kosten dient op voorhand aangevraagd en goedgekeurd te worden.

Annulatievoorwaarden

Een reservatie kan door individuele gasten worden geannuleerd tot 24.00u voor de dag van aankomst.

  • Bij annulatie tussen de 24 uur voor de dag van aankomst en 16.00u op de dag van aankomst wordt 50% van de kamerprijs van de eerste overnachting aangerekend.
  • Bij annulatie na 16 uur op de dag van aankomst of bij no show wordt 100% van de kamerprijs van de eerste overnachting aangerekend.

In geval van annulatie bij bookingsites van derden, gelden steeds de voorwaarden van deze bookingsites.

In dergelijk geval behoudt het Begijnhof Hotel zich het recht voor om de overeenkomst van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling als beëindigd te beschouwen.

Voor groepen, waaronder elke boeking vanaf 10 kamers wordt verstaan, geeft een gedeeltelijke of volledige annulatie van het aantal personen aanleiding tot facturatie van de volgende annuleringskosten:

  • Annulatie tot één maand voor de dag van aankomst voor de eerste check-in datum: 20% van de volledige prijs van de gereserveerde diensten.
  • Annulatie tussen 1 maand en 16 dagen voor check-in* datum: 50 % van de volledige prijs van de gereserveerde diensten.
  • Annulatie tussen 15 en 6 dagen voor check-in* datum: 75% van de prijs voor de gereserveerde diensten.
  • Annulatie tussen 5 en 0 dagen voor check-in* datum: 100% van de prijs voor de gereserveerde diensten.

Begijnhof Hotel behoudt zich het recht voor om annulatiekosten af te boeken via de opgegeven creditcardgegevens. Bij elke betwisting van deze annulatiegegevens behoudt de directie het recht om eenduidig te beslissen.

Elke annulatie moet schriftelijk worden bevestigd en is finaal eens bevestigd door onze receptie.

Niet of laattijdig komen opdagen voor een gemaakte reservatie (no-show) wordt de gehele reservatiekost in rekening gebracht.

(*) aankomstdatum

Check-in & Check-out

De klant kan inchecken vanaf 14.00u op de dag van aankomst en dient uit te checken voor 11.00u op de dag van vertrek.

Bij laattijdige check-out behoudt Begijnhof Hotel zich het recht voor om een bedrag van €30 per uur aan te rekenen.

Sleutels dienen bij check-out terug afgegeven te worden aan de receptie. Bij niet teruggave zal een bedrag van €50 per sleutel worden gefactureerd.

Early check-in kan enkel gegarandeerd worden wanneer de nacht voordien gereserveerd werd. Indien er geen extra nacht gereserveerd werd kan er enkel op basis van beschikbaarheid en mits betaling van supplement (€20) voor 14u00 ingecheckt worden.

Late check-out (na 11u00) is enkel mogelijk mits akkoord van het hotel en betaling van supplement, aan €30 / extra uur, gedurende twee uren. Nadien wordt een extra nacht in rekening gebracht.

Ontbijt

Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in onze ontbijtzaal op het gelijkvloers. Als u uw ontbijt op uw kamer wilt nuttigen, kunt u de deurhanger invullen en deze voor middernacht buiten uw kamer aan de deur hangen.

De prijs voor een ontbijt bedraagt €19 per persoon.

Kinderen (mits vertoning van paspoort):

  • tussen 0 & 3 ontbijten gratis,
  • tussen 4 & 12 kost het €15 en
  • vanaf 13 jaar eten ze aan de prijs van volwassenen.

Openingsuren van het ontbijt:

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 07.00u en 10.00u

Zaterdag, zon- & feestdagen tussen 07.30u en 11.00u

Om optimaal te genieten van ons ontbijt, dient u zich 15 minuten voor sluitingstijd aan te bieden voor het ontbijt, immers vanaf het sluitingsuur start het personeel met het opruimen van het ontbijtbuffet.

Glutenvrij ontbijt kan voorzien worden mits tijdige reservatie.

Bar “Ten Hove”

U kunt elke dag terecht in onze gezellige bar tussen 17.00u en 23.00u*.

In onze prijzen zijn BTW & dienst inbegrepen.

*De laatste bestelling is steeds 15 minuten voor sluitingstijd.

Onze bar en alle aanverwante ruimten staan geheel ter beschikking van onze klanten en gasten van buitenaf, maar niet voor commerciële doeleinden zonder vooraf onze receptie te verwittiging en goedkeuring te hebben ontvangen.

Kinderen

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.

Voor kinderen tot 2 jaar geldt een toeslag van €35 per nacht voor het gebruik van babybedjes.

Voor kinderen tot 12 jaar geldt een toeslag van €45 per nacht voor het gebruik van extra bedden.

Vanaf 12 jaar slapen kinderen in een volwassen bed, aan het tarief van volwassenen.

Mindervaliden

Het hotel beschikt over 2 mindervalidenkamers, één kamer is op het gelijkvloers gelegen, de tweede kamer ligt op de eerste verdieping en is gemakkelijk bereikbaar via de lift. Deze kamers hebben bredere deuren en een beperkt aangepaste badkamer. Gelieve de beschikbaarheid van deze kamers na te vragen voor reservatie. Voor elektrische rolstoelgebruikers, beschikken onze hotelkamers niet over de nodige aanpassingen.

Huisdieren

Kleine huisdieren zijn toegelaten in het hotel, mits een supplement van €25. Huisdieren zijn echter niet toegestaan in de ontbijtzaal en het bar gedeelte, met andere woorden ruimten waar men eet of drinkt en dit om de hygiëne en de rust in deze ruimten te garanderen.

Uit respect voor andere gasten, onze tuin en de onderhoudsman, verzoeken we deze huisdieren zich niet te ontlasten in onze tuin.

Gelieve steeds bij reservatie te vermelden dat u een huisdier meeneemt en dit duidelijk (ras & grootte) te omschrijven. Indien dit niet per mail is verwittigd, behoudt de receptie of directie het recht om bij aankomst dit te weigeren.

Allergieën

Het Begijnhof Hotel beschikt over 2 hypoallergene kussenslopen en 2 hypoallergene matrashoezen. Voor wat betreft de donsdekens beschikken wij over echte dons en synthetisch. Gelieve in geval van allergie onze receptie hiervan bij reservatie-aanvraag (of ten laatste 2 dagen voor aankomst) van te verwittigen.

Verloren Voorwerpen

Verloren voorwerpen, indien teruggevonden, worden aan de receptie bijgehouden gedurende één week. Nadien gaat het in een aparte opslag. Bij eventuele ophaling na die week, moet de gast ons tijdig verwittigen om het verloren voorwerp terug te leggen aan de receptie.

Op verzoek van een eventueel reeds vertrokken Gast kan het gevonden voorwerp voor rekening en risico (onder rembours) van de Gast aan hem of haar worden nagezonden. Het Begijnhof Hotel is nooit aansprakelijk voor eventuele schade aan het gevonden voorwerp, ook niet tijdens verzending.

Indien de eigenaar van een gevonden voorwerp zich niet meldt binnen een maand na afgifte van het gevonden voorwerp, wordt aangenomen dat hij of zij het bezit hiervan heeft prijsgegeven, en schenken we de gevonden voorwerpen aan de kringloopwinkel of het goede doel.

Sauna

Onze sauna bevindt zich op de tweede verdieping. Gelieve er rekening mee te houden dat de sauna steeds een 30 minuten op voorhand moet opgewarmd worden, dus gelieve tijdig hiernaar te informeren aan de receptie en te reserveren. (Sauna toegang op basis van beschikbaarheid.)

Het gebruik van de sauna kost €7,50 per persoon/uur.

WI-FI

High-speed draadloos internet is in het geheel hotel beschikbaar en gratis voor gasten. Het paswoord om in te loggen is verkrijgbaar aan de receptie.

Kluis

Elke kamer heeft een safe. De safe kan worden afgesloten met een cijfercode, gelieve hier attent mee om te springen.

Wasdienst

Ieder stuk dat vóór 9u00 aan de receptie afgegeven wordt, zal de volgende dag vanaf 12u00 terugbezorgd worden. Voor een terugbezorging op dezelfde dag (21u00) wordt een supplement van € 32,10 in rekening gebracht. Er is geen dienst of terugbezorging op zaterdagen, zondagen en feestdagen.

Gym

OPGELET: De Fitness is voor onbepaalde tijd gesloten.

Voor info omtrent aansprakelijkheid en dergelijke, verwijzen wij u door naar onze algemene voorwaarden.