Bel ons: +32 16 29 10 10
Mail ons: info@bchotel.be

Blog 2: Exclusiviteit, gezelligheid en “Good Wood”

Blog 2: Exclusiviteit, gezelligheid en “Good Wood”

Virginia Woolf zei het al op fantastische wijze: goed eten en drinken is de basis van het menselijk bestaan. Ook in ons hotel proberen we onze gasten te voorzien van de lekkerste gerechten en de beste en meest exclusieve drankjes, zodat ze niks tekort komen tijdens hun verblijf. Vandaag staan we bij onze blog dan ook stil bij het kloppend culinair hart van ons hotel: de bar en de keuken.

Onze bar heeft allereerst een overheersende aanwezigheid van hout. Niet alleen de tafels en afwerking zijn hiervan vervaardigd, er staan ook enkele mooie houten kunstwerken en decoratie-elementen die ons interieur als het ware verwarmen.

In deze heerlijke omgeving, vergezeld van een prachtige tuin, is het heel makkelijk om uw rust te vinden na een lange dag vergaderen of sightseeing. Ook voor zij die niet overnachten is de bar altijd geopend tussen 11u en 23u, dus aarzel niet om eens binnen te springen!

Naar onze mening is een belangrijk element van reizen en hospilaty het creëren van een ervaring, waarbij exclusiviteit een centraal onderdeel is. Daarom bieden wij in onze bar een selectie van dranken aan die niet direct overal verkrijgbaar zijn. Zo hebben wij een uitgebreid assortiment aan verschillende gin en whiskey, waarbij onze Begijnhof Top 3 als een wegwijzer dient voor overrompelde gasten. Voor de gin raden wij eveneens een gepaste bottalical aan om de perfecte ‘G&T’ te fabriceren:

  1. Musa Lova Gin (gecombineerd met Schweppes Original voor een perfecte mix): Deze klassieke Leuvense gin heeft een heerlijke toets van banaan
  2. Bombay Sapphire Gin (gepaard met Schweppes Pink Pepper voor een fruitige mix): Een aromatische, licht fruitige gin
  3. Uppercut Gin (gekoppeld met Fever Tree voor een zachte mix): Een kruidige en krachtige gin van eigen bodem

Ook aan whiskey geen gebrek in ons assortiment. Wij bieden graag Irish, Blended Schotch en Single Malt Whiskey aan, alsook heerlijke Bourbon. Onze Top 3 voor de whiskey bestaat volledig uit Single Malts:

  1. Belgian Owl: Fruitig en fris, maar ook uiterst delicaat
  2. Glenfiddich 12 years: Fruitigheid van peer verrijkt met subtiel eik
  3. Laphroaig: Rokerige aroma’s, zeewier en een vleugje zoetheid

Als het aankomt op bieren, dan kiezen wij vooral vooral lokaal gebrouwen bier. Leuven is de stad van Stella Artois, en dit vloeibaar goud stroomt dan ook veelvuldig uit onze tap, evenals het zwaardere en volle Karmeliet. Daarnaast beschikken wij echter ook over een exclusief bier dat nergens anders geschonken wordt: ons Begijntje.

Naast het lounge gedeelte beschikken wij ook over een prachtige veranda waar u met uitzicht op de tuin kunt genieten van een heerlijk diner. Ons menu varieert veel, maar ten alle tijde is ons aanbod afgestemd op alle soorten bezoekers. Van vegetariërs tot vleesliefhebbers, van kleine tot grote eters, van de vroege vogels tot de late snackers, iedereen vindt wel iets dat hem of haar aanstaat, en onze keuken staat altijd klaar om een heerlijk gerecht te bereiden.

Copyright 2018 | Begijnhof Hotel